سال ۱۹۱۰: کلارا زتکین، فعال سوسیالیست، در کنفرانس بینالمللی زنان سوسیالیست در کپنهاگ پیشنهاد برگزاری روزی جهانی برای زنان را داد که با حمایت گستردهای روبرو شد.
۶ فوریه به عنوان روز بین المللی عدم تحمل ختنه زنانه مشخص شده است، ۱۱ فوریه روز بین المللی زنان و دختران در علم ، ۱۹ ژوئن روزبین المللی حذف خشونت جنسی در مخاصمات، ۲۳ ژوئن روز بین المللی زنان بیوه، ۱۱ اکتبر روز بین المللی دختر بچه ها و ۱۵ اکتبر روز بین المللی زنان روستایی است.
این مراسم حاصل آمیختگی فرهنگ چندین کشور و در درجه اول کشورهای اروپایی بهویژه بلوک شرق بود. در سال ۱۹۱۷ میلادی در اتحاد جماهیر شوروی، این روز یک مناسبت ملی اعلام شد و به دیگر کشورهای همسایه نیز سرایت کرد. در حال حاضر در بسیاری از کشورهای شرقی این روز جشن گرفته میشود.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و به شما در گرامیداشت این روز به بهترین شکل کمک کند.
بدون تردید، توجه به اهمیت و ضرورت این روز و فرصت های آن، همچنین دقت به وضعیت دختران در جامعه که برای اصلاح و بهبود آن به عزم و اهتمام ملی نیاز است، می تواند از روز ملی دختران، فرصتی مغتنم برای کار جمعی در مورد دختران بسازد که زمینه های حرکت های بزرگ و تغییر و تحولات درخشان برای توسعه و بهبود زندگی دختران را فراهم نماید.
دختران امروز مادران فردا هستند و آینده جامعه دست آنان است. از این بابت توجه به جایگاه مهم دختران در جامعه و فرهنگ و حضور آنان در صحنه های علمی، اجتماعی و سیاسی حائز اهمیت است.
^ للإعلام، الوحدة العربية في قسم خدمات الشبكة العالمية بإدارة الأمم المتحدة.
تبریک روز زن میتواند به روشهای مختلفی انجام شود. برگزاری یک check here جشن کوچک و صمیمی در کنار خانواده، تهیه یک هدیه خاص و به یاد ماندنی یا ارسال پیام تبریک از جمله روشهای رایج هستند.
پس از رسمی شدن این روز در روسیه، بعد از انقلاب شوروی در ۱۹۱۷ این مراسم عمدتاً در کشورهای کمونیستی و سوسیالیستی برگزار شده است. در چین از سال ۱۹۲۲ و در اسپانیا از سال ۱۹۳۶ توسط کمونیستها برگزار شد.
این روز از فعالیتهای زنان سوسیالیست و کارگر در آمریکا و اروپا نشأت گرفت:
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ به مناسبت ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها روز ملی دختر نامگذاری شده است. روز دختر در تقویم شمسی جمعه، ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، مصادف با ۱ ذی القعده ١۴۴۵ و مطابق با ۱۰ می ۲۰۲۴ است.
مناسبة للتذكر والمصالحة إجلالا لذكرى جميع ضحايا الحرب العالمية الثانية
حمایت سازمان ملل متحد از حقوق زنان با تدوین منشور این سازمان آغاز شد. از جمله اهداف «دستیابی به همکاری های بین المللی ... در گسترش و تشویق احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی برای همه بدون تمایز از حیث نژاد ، جنس ، زبان و مذهب» که در ماده ۱ منشور آن اعلام شده است.
ما اَز دورها، اَز سَرزَمینِ عَطرها وَ نورها آمَدِهایم^^